Brioix


Recepta elaborada amb el robot de cuina My cook

Primerament prepararem la massa mare. Per fer-ho necessitarem 20gr de llevat fresc, 50gr d'aigua i 100gr de farina. 
Ficarem els 3 ingredients a la gerra i programarem 2 minuts i velocitat amassat. Passat aquest temps retirarem de la gerra la massa i la deixarem reposar tapada amb un drap durant l'estona que preparem la massa senzilla.
A la fotografia podeu veure la massa mare resultant.
Per fer la massa senzilla utilitzarem 75gr de mantequilla que ficarem a la gerra durant 1 minut a 40°C a velocitat 2. Afegirem 50gr de sucre i 1 ou i barregem durant 1 minut a velocitat 6. Continuem afegint 300gr de farina, 10gr de sal i la ratlladura d'una llimona, programem 2 minuts a velocitat amassat. Afegim 50gr de llet i fiquem 1 minut/ amassat. 
Agafarem la massa mare que tenim reposant i la tallarem a trossets. L'afegim a la gerra i programem 3 minuts velocitat amassat.
Treiem la massa resultant, fem una bola i l'enfarinem. La deixarem reposar tapada durant 30 minuts.
Passada la mitja hora partirem la massa amb 4 parts i anirem ficant una a una a la gerra i programarem  1 minut/amassat a cadascuna d'elles.
Fem voletes i les deixem fermentar dintre el forn durant 1h a temperatira mínima, uns 30°C. 
A la fotografia podeu veure com han augmentat.
Els pintarem amb ou i llet i els tornarem a ficar al forn precalentat a 200°C de 5 a 10 minuts.
Bon profit!




Comentaris