
Ingredients:
- 20 làmines de pasta lasanya
- formatge ratllat
Per fer la salsa: Per fer la beixamel:
(o es pot comprar elaborada)
- Un rajolí d'oli verge d'oliva - 30 gr. de mantega
- 2 cebes - 50 gr. de farina
- 2 pastanagues - mig litre de llet
- 3 tomàquets - un pessic de sal
- 1 fulla de lloré - nou moscada
- 350 gr. de carn picada - pebre blanc mòlt
- Un pessic de sal
- Un polsim de pebre negre mòlt

Elaboració:
Primerament s'elabora la salsa bolonyesa.
Per fer-ho es fica l'oli verge d'oliva a una paella i es sofregeix la ceba trossejada, es deixa uns 3 o 4 minuts i s'afegeix la pastanaga trossejada, el tomàquet i una pisca de sal. Passats 5 minuts aproximadament s'afegeix la fulla de lloré i la carn picada, prèviament sal pebrada. Es deixa sofregir durant uns 7 minuts. Per acabar es passa per la picadora.
I ho reservem.
Per elaborar la beixamel.
A una paella es derriteix la mantega, un cop desfeta s'afegeix la farina i es remena fins formar una crema homogènia. A continuació es va introduint la llet, la sal, la nou moscada i el prebre blanc. Es deixa coure durant 3 minuts sense deixar de remenar.
(en aquesta recepta la beixamel utilitzada és de compra)
Salsa bolonyesa feta i beixamel elaborada s'ajunten per formar una sola salsa. Però tenir en comte de reservar una mica de beixamel.
Vigilar que estiguin ben barrejades.
Per fer el muntatge amb les plaques:
Utilitzar, preferiblement, una safata fonda. Untar amb mantega el fons de la safata i colocar les primeres plaques. Cobrir amb la salsa elaborada i tapar amb una segona capa de plaques i així successivament anant fent pisos tal i com es pot visualitzar a les fotografies.
Un cop es tinguin els pisos fets s'unta amb beixamel fins que estigui tot ben cobert.
Per acabar, es cobreix amb formatge ratllat.
I es fica al forn precalentat a 180º durant uns 15 minuts aproximadament. Fins que es dauri el formatge ratllat.
Ja es pot servir.
Bon apetit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada