Lasanya


Ingredients:

-  20 làmines de pasta lasanya
                                                       - formatge ratllat

Per fer la salsa:                                                           Per fer la beixamel:
                                                                                          (o es pot comprar elaborada)

-  Un rajolí d'oli verge d'oliva                                          -  30 gr. de mantega
-  2 cebes                                                                               -  50 gr. de farina
-  2 pastanagues                                                                 -  mig litre de llet
-  3 tomàquets                                                                     -  un pessic de sal
-  1 fulla de lloré                                                                  -  nou moscada
- 350 gr. de carn picada                                                    -  pebre blanc mòlt
- Un pessic de sal
- Un polsim de pebre negre mòlt





Elaboració:

Primerament s'elabora la salsa bolonyesa.
 Per fer-ho es fica l'oli verge d'oliva a una paella i es sofregeix la ceba trossejada, es deixa uns 3 o 4 minuts i s'afegeix la pastanaga trossejada, el tomàquet i una pisca de sal. Passats 5 minuts aproximadament s'afegeix la fulla de lloré i la carn picada, prèviament sal pebrada. Es deixa sofregir durant uns 7  minuts. Per acabar es passa per la picadora. 
I ho reservem.



Per elaborar la beixamel.
A una paella es derriteix la mantega, un cop desfeta s'afegeix la farina i es remena fins formar una crema homogènia. A continuació es va introduint la llet, la sal, la nou moscada i el prebre blanc. Es deixa coure durant 3 minuts sense deixar de remenar.
(en aquesta recepta la beixamel utilitzada és de compra)

Salsa bolonyesa feta i beixamel elaborada s'ajunten per formar una sola salsa. Però tenir en comte de reservar una mica de beixamel.
Vigilar que estiguin ben barrejades.

Per fer el muntatge amb les plaques:
 Utilitzar, preferiblement, una safata fonda. Untar amb mantega el fons de la safata i colocar les primeres plaques. Cobrir amb la salsa elaborada i tapar amb una segona capa de plaques i així successivament anant fent pisos tal i com es pot visualitzar a les fotografies.



Un cop es tinguin els pisos fets s'unta amb beixamel fins que estigui tot ben cobert.



Per acabar, es cobreix amb formatge ratllat.


I es fica al forn precalentat a 180º durant uns 15 minuts aproximadament. Fins que es dauri el formatge ratllat.


Ja es pot servir.

                         
Bon apetit!

Comentaris