Traductor

dilluns, 17 de novembre de 2014

Panellets

Panellets

L'Ametlla és un aliment que ens aporta molts nutrient. 

Menjant un grapat d'ametlles al dia estem aportant al nostre organisme proteïnes d'alt valor biològic, fibra soluble, calci (absorbit pels ossos), magnesi, vitamina E (ajuda a reduir el colesterol) i greixos monoinsaturats saludables.

Diuen que les ametlles, des de l'antiguitat s'han utilitzat per les seves propietats medicinals: contra la tos, per abaixar la tensió arterial, per protegir el fetge i com a antiiflamatori i cicatritzant.


A més de trencades, pelades i crues també es poden utilitzar per cuinar gran varietat de plats. A la recepta explicada a continuació, l'ametlla, suposa l'ingredient principal.


Ingredients:

  • 1kg. d'ametlles
  • 500gr. de sucre
  • 500gr. de patata
  • la ratlladura de 2 llimones
  • 2 barretes de canella
  • 3 ous.
  • per la decoració: pinyos, ametlles i cuquets de xocolate.

Elaboració:

Primerament s'escalden les ametlles per poder-les pelar. Es deixen assecar o es fiquen una estona al forn per agilitar el secat.  
Es reserva 1kg. per elaborar la massa i la resta per fer la decoració.



Es tritura el kilogram d'ametlles,



es bullen les patates amb la canella,


es ratllen les pells de les llimones
i barregem tots els ingredients: les ametlles triturades, les patates, 2 yemes, el sucre i la ratlladura de llimona.
Es barreja tot amb les mans fins formar una massa uniforme i permet fer boletes.



 es pinten amb ou i s'enfornen fins que es dauren.









2 comentaris:

  1. Els panellets son molt bons i t'han quedat genials! Un petó bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina