Traductor

divendres, 11 de juliol de 2014

Empanada

Empanada 



Ingredients per fer la massa:                Ingredients per rellenar:



 1 ou                                                                                                                            4 tomaques
 250gr. de farina                                                                                                                1 ceba
un polsim de sal                                                                                                        llonganissa
25gr. de llevadura                                                                                                pit de pollastre
una cullerada sopera d'oli d'oliva                                                                        1 pimentó roig
un got d'aigua (aproximadament)                              formatge ratllat o mozzarella ratllada                              



Elaboració:


Per començar a fer la massa cal empolvorar amb farina la superfície on s'ha de treballar . Llavors es fa un volcà amb la farina i se li tira el polsim de sal. Al centre s'afegeix l'oli d'oliva.
 A un got s'hi fica l'aigua i la llevadura, es barreja i també s'hi tira al centre del volcà. 
Ja es pot amaçar. (Cal deixar-la reposar 1h tapada amb un drap de cuina).

Mentre reposa la massa, es pot aprofitar per preparar el farcit. 
La ceba i les tomaques trossejades es sofregeixen. 
La llonganissa, el pit de pollastre i el pimentó es tallen a trossets i es fregeixen.

Tenint tots els ingredients a punt i la massa reposada, es procedirà a fer l'empanada. 
Primerament es divideix la massa en dos parts, una per fer la base i l'altra per tapar el farcit. 
Cal envernissar la llauna on s'enfornarà amb una mica d'oli d'oliva per a que no s'apegui l'empanada. Llavors es cobreix amb la massa i si afegeix el farcit amb el formatge o mozzarella ratllada, es tapa amb la massa sobrant i se li fa una vora de pastisset.
Per finalitzar, es bat un ou i es pinta l'empanada. 
Ja es pot enfornar (el forn prèviament escalfat) a 180º fins que es comença a daurar l'empanada. 
Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada